fbpx

Vakantiestress

Eindelijk! De vakantietijd breekt weer aan!

Voor veel mensen is de zomervakantie de belangrijkste vakantie van het jaar. Ze leven hier dan ook helemaal naar toe. Na intensief werken is het echter lastig om zomaar de vakantieknop om te draaien. Een goede voorbereiding is belangrijk zodat niet dat alles op het laatste moment hoeft te worden geregeld. De ´laatste loodjes stress´ kun je voorkomen door een goede planning.

Hieronder een paar tips voor een relaxte start van je vakantie:

1.
Zorg dat je op tijd afspraken maakt met mensen (bijv. je buren) die zorgen voor: je post, planten water geven, gordijnen dagelijks open/dicht doen, lichten ´s avonds aan etc. Doe dit niet op het laatste moment, de mensen aan wie je het wilt vragen moeten ook kunnen.

2.
Regel ruim tevoren je reiszaken: auto-onderhoud, reisverzekering, inentingen. Inentingen moeten vaak een bepaalde tijd voor vertrek al gedaan zijn, houd hier rekening mee.

3.
Zorg dat je minstens een week voor vertrek je reispapieren hebt klaarliggen: (hotel)vouchers, tickets, paspoorten, reisverzekering.

4.
Zorg voor een planning. Je digitale agenda is een handig hulpmiddel om reminders in te zetten wanneer wat geregeld moet worden. Je krijgt dan een bericht zodat je niks kunt vergeten.

5.
Maak een lijst met benodigdheden voor de reis, zodat je niets vergeet: wat neem je mee in de auto voor onderweg (koffie, eten). Wat moet er in je koffer en wat in je handbagage. Als je met het vliegtuig gaat stop dan ook een tandenborstel, extra ondergoed e.d. in je handbagage. Mocht er een koffer kwijtraken dan kun je in ieder geval de eerste dag(en) vooruit.

6.
Laat je stress thuis. Probeer niet meer aan eventuele werkzaken of andere problemen te denken en neem bijvoorbeeld je laptop niet mee. Spreek met jezelf af dat je vakantie begint zodra je de sleutel van je huis omdraait. Je vrije tijd is van jou en vakantie is bedoeld om jezelf op te laden. Ontspan en geniet!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *