fbpx

Over Margareth

Pliage Coaching & Mediation is opgericht door Margareth van Loon-de Jong. Zij is gespecialiseerd in arbeidsgerelateerde coaching en conflictbemiddeling.

“Margareth is een enthousiast en positief ingesteld persoon, waarbij respect voor de ander haar uitgangspunt is. Ze weet dit op een rustige en praktische manier over te brengen en mensen aldus te motiveren. Hierbij houdt ze aandacht voor de juiste balans tussen empathie en professionaliteit.”

Achtergrond

“Na een jarenlange loopbaan als managementondersteuner was ik toe aan een carrièreswitch.
Ik besloot tot omscholing naast mijn parttime baan en de keuze viel op een vierjarige HBO deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. De interesse voor loopbaancoaching is ontstaan tijdens deze studie. Voor mijn eindscriptie heb ik een uitstapje gemaakt naar de opleiding Toegepaste Psychologie. Daar heb ik de minor: “Psychologie van de Studiekeuze en Loopbaanbegeleiding” gevolgd.

Inmiddels heb ik ruim 9 jaar coachervaring. Achtereenvolgens heb ik gewerkt als budgetcoach, begeleider van voormalig dak en thuislozen, jongerencoach, conflictbemiddelaar en re-integratiecoach. Vanaf 2017 heb ik mij ook verdiept in mediation en de bijbehorende opleidingen gevolgd.

Ook ik ben ‘de man met de hamer’ tegengekomen. Dit voelde voor mij als falen, ik had geen controle meer over mijn lichaam en geest. Het heeft een paar maanden geduurd maar ik ben er sterker uitgekomen. Mijn leven is veranderd: ik ben gezonder gaan eten, meer gaan bewegen en ik heb geleerd om te ontspannen. Deze eigen ervaring heeft mij een aantal dingen geleerd: een burn-out hoeft niet per definitie door het werk te komen en ook niet alleen door privé problemen. Vaak is er een wisselwerking: de balans is zoek.
Vandaar mijn interesse in stress en burn-out coaching. Door dit aandachtsgebied te combineren met loopbaancoaching en mediation kan ik een compleet dienstenpakket aanbieden.

Sinds kort heb ik ervoor gekozen om niet meer in loondienst te werken en mij nu fulltime in te zetten voor mijn bedrijf. Op deze manier kan ik mijn klanten nog beter van dienst zijn.

Met Pliage.nl richt ik mij op de mensen die thuis en op de werkvloer stress ervaren. Dit kan zich uiten in burn-outklachten en/of conflicten.

Mijn diensten zijn hier specifiek op gericht: stressmanagement; loopbaanbegeleiding en mediation.
Ik begeleid je graag in je zoektocht naar een stressvrij leven en werkplezier!”

Geïnteresseerd?

Ja, ik wil meer weten!